Samenwerking Toonbeeld

SHOWCORPSEN AXEL ONTWIKKELEN UNIEK CONCEPT

De stichting Showcorpsen Axel heeft, in samenwerking met Toonbeeld, een uniek concept ontwikkeld.

Toonbeeld en de stichting Showcorpsen Axel zijn een samenwerkingsverband aangegaan dat duidelijk een vernieuwing is het voor muziekonderwijs binnen de regio. Het nieuw ontwikkelde concept van muziekonderwijs is bij uitstek geschik voor de mensen die graag in groepsverband willen musiceren en dit willen leren van een professionele muziek-leerkracht.

Door de samenwerking met Toonbeeld is het de stichting Showcorpsen Axel gelukt om een opleidingssysteem te ontwikkelen waarbij leden van de verenigingen van Showcorpsen Axel (bestaande uit Showband Jong Axel, Showband Blue Phoenix, Twirlteam Unic en Trailblazers Performance Ensemble) een professionele opleiding kunnen volgen, waarbij de kosten voor opleiding en muziekinstrument voor rekening komen van de stichting Showcorpsen Axel. Daardoor kunnen de kosten van de muzieklessen voor de leden zeer laag blijven.

De eerste docent die via Toonbeeld gestart is, is de heer Joop de Pooter. Hij geeft les aan de blazers van showband Jong Axel op de locatie Gregoriuscentrum te Axel.

Hiermee is weer een stap gezet in de verdere ontwikkeling van het muziekonderwijs in de showband-wereld, voor zowel jongeren als ouderen binnen de regio.

Jonge leden starten bij Showband Jong Axel, waarna zij doorstromen naar Showband Blue Phoenix. Leden die dan het hogere niveau van muziek en show willen meemaken, kunnen er voor kiezen door te stromen naar Trailblazers Performance Ensemble.

Stap gerust eens binnen op dinsdagavond vanaf half zeven om kennis te maken met dit concept!